75 ₴
Плоди великі, масою до 45 грамів, а переважно 25-30. Форма їх несиметрична, округло-овальна, схожа на яйце, з круглою основою та загостренням на верхівці. Червона тонка шкірка під час повного дозрівання стає насиченого бордового кольору. Вона покрита слабо помітним восковим нальотом.
М'якоть жовта, що переходить від шкірки, почервоніння ближче до поверхні, волокнисто-скова. Кісточка маленька та невіддільна. Смак багатий, солодко-кислий, з вишуканим присмаком стиглих абрикос. Дегустатори оцінюють його в 4,6 бала.
Дозріває алича, залежно від клімату, від середини липня на півдні та до початку серпня в північних регіонах. Короткі та товсті плодоніжки міцно утримують кісточки на гілках, до осипання й розтріскування сорт не схильний. Призначення — широке, десертні плоди їдять свіжими та готують компоти, соки з м'якоттю, джеми, пастилу тощо.
Урожайність залежить від багатьох чинників, насамперед від віку дерев. Молоді екземпляри дають 10 кілограмів, потім ця цифра зростає й досягає 50. Високі показники поєднуються зі стабільністю — плодоношення щорічно. Транспортабельність непогана.
Висота дерев невелика, до 2,5-3,0 метрів. Тому часто Кубанську Комету формують у безштамбійній формі, у формі чагарнику. Крона її середньої облисності та загущеності, кора гладка, сірого кольору. У плодоношення сорт вступає на 2-3 рік після садіння.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Алича |
Тип продукції | Саджанці |
Життєва форма | Плодові дерева |
Колір плоду | Фіолетовий |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Багаторічні |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Так |
Висота рослин | Середньорослі |
Стійкість до вилягання | Так |
Користувальницькі характеристики | |
Рік врожаю | 2 |
Виробник | sadovod |