Кошик
120 відгуків
Интернет-магазин «Садовод» — первоклассные саженцы от производителя
+380979810074
+380979289440
Кошик

Кумкват

 

Кумкват

Кумкват або фортунелла – це вічнозелене цитрусове рослина, що дає смачні плоди овальної форми. Їх можна приймати в їжу з шкіркою, при цьому всі частини фрукта володіють корисними властивостями для організму.

Опис та особливості культури

У природі дерево кумкват досягає висоти 4,5 метрів. В кліматі України екзотична культура у відритому грунті не росте. При вирощуванні в кімнатних умовах, висота дерева не перевищує 150 см, щорічний приріст становить до 10 див.

Рослина формує густу кулясту крону. Пагони густо вкриваються дрібними листовими пластинами, насичено-зеленого забарвлення з глянцевим блиском.

В середині літа формуються невеликі білі суцвіття. Вони випромінюють приємний насичений аромат, потім, протягом 3-4 місяців дозрівають плоди. За забарвленням вони нагадують дрібні апельсини, мають яскраво-помаранчеву гладку поверхню, всередині розташовується сам фрукт, розділений на часточки. Смак м'якоті солодко-кислий.

Вирощування і догляд

Вирішивши купити кумкват і бажаючи отримувати врожай, необхідно створити сприятливі умови:

  • 12-годинний світловий день влітку та взимку;
  • підтримувати температурний режим;
  • підтримувати вологість.

В кімнатних умовах саджанці кумквата висаджують у горщики, об'ємом на кілька сантиметрів більше кореневої системи. Щоб рослина добре прижилася і пішло в ріст, вибирають грунт для цитрусових.

Догляд при вирощуванні включає:

  • Полив – обильный, но без застоя влаги. Вода должно хорошо смачивать весь грунт, а ее остатки выходить через дренажные отверстия. Следующий полив выполняют после того как грунт полностью высохнет. Вода должна быть теплой, отстоянной, в противном случае растение сбрасывает листья.
  • Освещенность – горшок с растением располагают на южной стороне, в полуденные часы создают рассеянное освещение.
  • Внесение минеральных удобрений в период активной вегетации каждые две недели.
  • Обрізку – кожної весни після збору врожаю, при цьому залишають не більше 3 основних пагонів, їх довжину трохи вкорочують. Інші гілки зрізують.
  • Пересадку кожні три роки великі за обсягом горщики.